Embret Nordseth

NAV melder om lav arbeidsledighet både på Tynset og Alvdal. Embret Nordseth ser skrått på det og er ikke sikker på om det er en gladsak.

Embret Nordseth

Embert Nordseth er bekymret for Tynsets kommuneøkonomi og foreslår i sitt Skråblikk at årets julegaver går dit.

Embret Nordseth

Vår faste kåsør har i dag plassert seg på fotgjengerfeltet og gjort noen betraktninger...

Embret Nordseth

Har du ennå ikke bestemt deg for hva du skal stemme i det nært forestående Stortingsvalget? Kanskje Embret Nordseth kan sette deg på sporet i denne månedens Skråblikk.

Embret Nordseth

– Torget er først og fremst en parkeringsplass, altså et postkortmotiv for bilentusiaster og folk med dårlig humor, skriver Embret Nordseth.

Embret Nordseth

Embret Nordseth velger å hylle myggen i et sommer-skråblikk. Tro det den som vil.

Embret Nordseth

Embret Nordseth frykter i sitt ferskeste skråblikk uante konsekvenser om planene om Neby bru blir en realitet.

Embret Nordseth

Embret Nordseth tar for seg et høyst aktuelt tema i sitt skråblikk. Denne gangen handler det om russetida.

Embret Nordseth

Embret Nordseth ser skrått på det og bruker påsken til å feire overgangen fra skisesong til fotballsesong, slik han ser det gjennom sine briller.

Embret Nordseth

Embret Nordseth slår et slag for en litt uvanlig kommunesammenslåing i sitt ferske Skråblikk på livet vårt i regionen.

Embret Nordseth

Tida er inne! Det er klart for den årlige folkefesten på Røros! Legg mobiltelefonen, bilnøkler og dunjakka igjen hjemme. Rist liv i pelsen, finn fram skråtobakken og selskinnslabbene.

Embret Nordseth

Vi er flinke til å snakke om været, og vi er særs elendige til å gjøre noe med det. Ja, men hva skal vi gjøre da? Vi står her til livet i snø og himmelen har tydeligvis tenkt å pøse på med mer! Det hjelper lite å gråte. Det hjelper å måke, men kreftene er på vei ned i kjelleren, sammen med humøret. Det holder nå!  

Embret Nordseth

Etter seks år klarte endelig kommunestyret på Tynset å bestemme seg. Brannstasjonen skal ligge i Jorkjendbygget, for det er det billigste alternativet. Jeg vet om et mye bedre alternativ: Legg det ned! Vi trenger ingen brannstasjon. Hus tar jo ikke lenger fyr!

Embret Nordseth

 Vi nærmer oss jul og kanskje viktigere enn presanger, er julematen på selve julaften, men her er vi nordmenn delte. Noen sverger til ribbe og medisterkaker, andre til lutefisk. Men uansett matrett, bruker vi urovekkende mye tid og krefter på å få retten enda mer perfekt enn året før. Hvorfor stresse over kjøkken- og slakterbenk, slik at bikkja blir oversett og velger å voldta juletreet, mens minstemann klapper takten med samtlige krystallvaser? Hva med litt ro og stillhet i det jula tikker inn? Hva med en grandis på julaften!?

Embret Nordseth

Embret skal bli far igjen og tar et skråblikk på hvordan det er å være far til et lite nurk.

Embret Nordseth

Les skråblikket fra Embret Nordseth der han fabulerer rundt fraværsreglene i den videregående skolen. 

Embret Nordseth

Fotballherrene våre kan umulig rykke nærmere himmelen under de stakkarslige forholdene de har i dag. Våre beste menn trenger nye garderober, penger til oppvarming av fotballhallen, penger til lønninger og flere yngre som kun satser på fotball. For å få til det, må de andre idrettene bidra ørlite grann… men de har surna. Hørt på makan!?

Embret Nordseth

Våre folkevalgte klarer ikke å vedta om de vil ha fornøyelseskjøring med snøscootere i Tynset kommune. De legger i stedet saken ut på høring fram til 1. oktober. Hvorfor det? Det er jo mye billigere å åpne for fri ferdsel! Mer fart og spenning! Merkelig nok finnes det kritikere…

Embret Nordseth

Det er sikkert en herlig tanke at ett eller annet arkiv kanskje blir bygd på Tynset, men er det smart? I dette arkivet skal nemlig arkivarer jobbe; blodfattige kvinner og menn med skuddsikre brilleglass, strikkevest og innesko. Har Tynset kommune behov for slike bokormer? 

Embret Nordseth

Da kommunestyret på Tynset vedtok å bevilge en million norske kroner til et rulleskianlegg, var det opptil flere tynsetinger som sto fram i pressen med bekymringsrynker. De ville heller ha et nytt basseng. Makan til tull!

Cron Job Starts