1. Annar Avlesen
  2. Alvdal
  3. 17.05.2018 23:11
Et bredt utvalg dagligvarer og post i butikk.
Som en av to dagligvarebutikker på Steia, er Coop Prix en del av regionsamvirkelaget Coop Oppdal. Dagligvarehandel har eksistert i bygningen som huser Prix siden 1909, da Elvardalens Kooprative Selskap ble stiftet. I 1918 skiftet selskapet navn til Alvdal Handelslag, og i 1973 gikk handelslaget inn i Nord-Østerdal Samvirkelag. Siden har lokalene blitt bygget på og modernisert, og i 1973 fusjonerte samvirkelaget med Opdals Samvirkelag – som i dag er Coop Oppdal.
Coop Prix har matvaregaranti, god service og lave priser".
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Disse opplysningene er kopi fra oppslag i Google, og de var interessante med tanke på "ny" butikk i Alvdal.
Selvfølgelig skal Stasjonsbyen Lilleelvdalen fortsatt ha sin "Kooprativ". Enten ved å restaurere/bygge om gammelbutikken, eller ny butikk i Kvennbekkdalen. Tenk gammelbutikken er 110 år neste år. Det hadde vært noe å feire med "ny" Kooprativ.
For en gratisreklame med en "tidsriktig" butikk i Stasjonsbyen Lilleelvdal. Vi vet jo at folk gjerne søker etter noe spesielt/unikt for distriktet de besøker. Dere må ikke la denne sjansen gå fra dere. Når det gjelder parkering er det ikke alle som vil kjøre helt opp i døra hver gang. Tenk dere turen fra parkeringsplassen ved Rv3, og opp mot kirka, med gamle ærverdige Steien Hotellet og hotellhagen, og til Stasjondbyen. Område er helt unikt.

Har hørt kommentarer på at det er for lite plass i gammelbutikken, men det kan ikke være mulig, for det er ikke så lenge siden det var egne avdelinger både for kolonial, jernvare og manufaktur, samt ett stort lager.
Att butikken i dag er nedslitt og dårlig er vi kjent med, men det er mange hus/store bygninger som har vært mye dårligere en dette, som med vilje og kunnskap har blitt verdige/funksjonelle hus og en kulturperle for sitt område.
Jeg ønsker dere lykke til med "ny" butikk på Steia, for bygdas innbyggere og besøkende. Kanskje gamle kunder også kommer tilbake.

Grete Langodden


Det er ingen svar på dette innlegget enda.
For å svare, må du logge deg inn med ditt brukernavn og passord.